10 интересни факти за хитовия анимационен филм на Disney – Замръзналото Кралство/Frozen

10 интересни факти за хитовия анимационен филм на Disney - Замръзналото Кралство/Frozen - Vimo.bg

10 интересни факта за анимационния филм „Замръзналото кралство“ (Frozen):

  1. „Замръзналото кралство“ (Frozen) е 53-тия анимационен филм на Уолт Дисни Анимейшън Студиос и се основава на приказката „Снежната кралица“ на Ханс Кристиан Андерсен.
  2. Филмът е създаден през 2013 година и бързо стана голям хит, спечелвайки две награди „Оскар“ – за най-добра оригинална песен („Let It Go“) и за най-добър анимационен филм.
  3. „Let It Go“ е песента, която стана истински хит и страхотен феномен. Изпълнена от Идел Дазим (Изабела Мерсаде), тя стана популярна по целия свят и стана химн на много деца.
  4. Песента „Let It Go“ беше преведена на над 40 езика по целия свят, включително и на български, където беше изпълнена от Лора Караджова.
  5. Филмът е първият в историята на Уолт Дисни, в който сестрите Анна и Елза са централни герои. Този братски момент е подчертан през цялата история.
  6. Дизайнът на главните герои, Анна и Елза, беше вдъхновен от стиловете и културите на Норвегия и Дания. Това включва костюми, коси и архитектурни елементи.
  7. Аниматорите използваха нови технологии, за да създадат възможно най-реалистичната сцена с леден планински пейзаж. Техническата сложност на сцената с ледени кристали беше огромна.
  8. Гласовите актьори на българската версия на филма включват Лилия Маравиля и Рени Камбурова за Анна и Елза съответно.
  9. „Замръзналото кралство“ има и продължение, наречено „Замръзналото кралство 2“, което излезе през 2019 година и развива още повече историята на сестрите.
  10. Филмът споделя важни послания за семейството, приятелството и смелостта да бъдем себе си. Той съчетава прекрасна анимация със завладяваща музика и една вълнуваща история, която привлича публика от всички възрасти.

Сподели

Може да ви хареса също

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *